Categories
Tipuri de miere

Miere de salcâm – este mierea produsă de albine din nectarul florilor de salcâm, Robinia pseudacacia. Este cea mai limpede miere, are o aroma suavă si un gust fin, ceea ce face să fie foarte apreciată.

Mierea de salcâm este adesea folosită pentru îndulcirea alimentelor şi a ceaiurilor, fără să le denatureze gustul. Ea are o viteză de cristalizare foarte scăzută și la temperaturi joase, poate să se păstreze o perioadă îndelungată în formă lichidă.

👉Efectele terapeutice ale mierii de salcâm – se foloseşte în tratamentul căilor respiratorii, ca un bun calmant al tusei, de asemenea este un antiseptic şi des se foloseşte la tratarea nevrozelor.

Dintre numeroasele tipuri de miere, fiecare cu proprietatile ei specifice, mierea de salcam este un tonic general, care calmeaza tusea si este folosita in tratarea asteniei si nevrozelor.

👉Mierea de salcam contine vitaminele B1, B2, B6, B12, enzime, flavoane, flavonoide, compusi aromatici, fitohormoni, acizi organici (lactic, oxalic, citric, malic), dextrina, compusi ai azotului.

Aceasta are un continut in fructoza mai mare decat al celorlalte tipuri de miere (41,7%) si contine 10% zaharoza si maltoza si 34,7% glucoza, avand pH-ul 4. In total, mierea de salcam contine 435 substante.

👉Mierea de salcâm este monoflora, ceea ce inseamna ca a fost culeasa in marea majoritate de la o singura specie de planta – in acest caz din salcam. Este asimilata foarte usor de organism, oferind energie si substante bioactive si nutritive.

Miere de salcâm – este mierea produsă de albine din nectarul florilor de salcâm, Robinia pseudacacia. Este cea mai limpede miere, are o aroma suavă si un gust fin, ceea ce face să fie foarte apreciată.

Mierea de salcâm este adesea folosită pentru îndulcirea alimentelor şi a ceaiurilor, fără să le denatureze gustul. Ea are o viteză de cristalizare foarte scăzută și la temperaturi joase, poate să se păstreze o perioadă îndelungată în formă lichidă.

👉Efectele terapeutice ale mierii de salcâm – se foloseşte în tratamentul căilor respiratorii, ca un bun calmant al tusei, de asemenea este un antiseptic şi des se foloseşte la tratarea nevrozelor.

Dintre numeroasele tipuri de miere, fiecare cu proprietatile ei specifice, mierea de salcam este un tonic general, care calmeaza tusea si este folosita in tratarea asteniei si nevrozelor.

👉Mierea de salcam contine vitaminele B1, B2, B6, B12, enzime, flavoane, flavonoide, compusi aromatici, fitohormoni, acizi organici (lactic, oxalic, citric, malic), dextrina, compusi ai azotului.

Aceasta are un continut in fructoza mai mare decat al celorlalte tipuri de miere (41,7%) si contine 10% zaharoza si maltoza si 34,7% glucoza, avand pH-ul 4. In total, mierea de salcam contine 435 substante.

👉Mierea de salcâm este monoflora, ceea ce inseamna ca a fost culeasa in marea majoritate de la o singura specie de planta – in acest caz din salcam. Este asimilata foarte usor de organism, oferind energie si substante bioactive si nutritive.

Postari recente