Mierea polifloră este de o calitate superioară și este considerată a fi o miere complexă, deoarece se obține din nectarul mai multor specii de plante. Mierea polifloră este mai bogată în vitamine si săruri minerale decât mierea monofloră. Aceasta conține vitamine – B1, B2, B3, B5, B6, vitamina C, vitamina K-, minerale -Fe, Ca, Mg, Bor -, enzime, acizi organici si hormoni, glucoză si fructoza.
Efecte benefice
Printre efectele benefice pe care le are Mierea Polifloră se numără îmbunătățirea digestiei, creșterea numărului de hemoglobine din sânge, îmbunătățirea activității inimii și a ficatului și efectul de energizant natural.
Remedii pentru sinusuri – Poți ajuta sinusurile cu un amestec de o linguriță de suc de ghimbir și miere luată de 2-3 ori pe zi.
Remedii pentru răceală:
În cazul răcelilor, amestecă jumătate de linguriță de scorțișoară cu o lingură de miere și mănâncă acest amestec de 2 ori pe zi.
De asemenea, adaugă câte o lingură de miere la fiecare pahar de lapte. Te vei bucura de gustul plăcut și te vei reface mai rapid.
Stoarce jumătate de lămâie și amestecă sucul cu 100g de miere. Bea acest amestec zilnic.
Scobește o ridiche neagră și pune miere înăuntru. Ia câte o lingură, de 3 ori pe zi.
Remedii din miere polifloră pentru ficat:
Miere şi suc de lamâie,
Se prepară din lămâi întregi, tăiate cubuleţe, aşezate într-un borcan, peste care se toarnă miere până se acoperă. Se lasă la macerat câteva zile şi la urmă se obţine un suc. Din acest preparat se ia câte o linguriţă, de 3 ori pe zi, cu 30 de minute înainte de mese.
Miere polifloră şi grepfruit,
Se taie grepfruitul bucăţele mici şi se pun într-un bol. Peste ele se adaugă 2 linguri de miere polifloră. Se amestecă bine şi se acoperă vasul peste noapte. Leacul rezultat se consumă dimineaţa, la micul dejun, pentru vitaminizarea organismului. Este ideală pentru copii şi vârstnici.
Mierea Polifloră are de cele mai multe ori culori mai închise față de celelalte sortimente. Putem avea miere polifloră galbenă, roșiatică, portocalie în funcție de sezonul în care ne aflăm. Mierea provenită din florile primăverii sau începutului de vară are o culoare ușor mai deschisă, căci așa sunt și florile. Spre sfârșitul verii sau chiar începutul toamnei, plantele au culori roșiatice, portocalii, astfel că mierea va împrumuta din nuanțele acestea.
Așadar, dacă te întrebai de ce există mai multe variante de culori în ceea ce privește mierea polifloră, acesta este motivul și poți consuma cu încredere fără să ții cont de acest aspect.
Mierea polifloră are o aromă mai puternică, ușor mai parfumată. Mierea polifloră are mai multe beneficii pentru sănătate.